Dla mieszkańców Dla biznesu Dla turystów Projekty i inwestycje
 

baner-dustaw

baner-mpolski

Wręczono pierwsze certyfikaty Made in Karpaty

 

24 kwietnia 2014 roku na sanockim zamku, 20 lokalnych przedsiębiorców, producentów żywności, usługodawców i rękodzielników otrzymało prawo używania marki MADE IN KARPATY.

Certyfikaty przyznano ponad 50 lokalnym produktom i usługom w trzech kategoriach: żywność, rękodzieło i produkty turystyczne, wszystkie nierozerwalnie związane z Karpatami. Obecny podczas uroczystości Burmistrz Sanoka dr Wojciech Blecharczyk, pogratulował zarówno pomysłodawcom i organizatorom przedsięwzięcia, jak i certyfikowanym firmom.

Podmioty przystępujące do sieci są świadome, że jest ona nie tylko narzędziem wspólnej promocji i sprzedaży, lecz ogromnym zobowiązaniem wobec jej klientów, poszukujących produktów karpackich. Zobowiązanie to dotyczy miejsca produkcji produktu, użytych surowców, jak również nawiązania do karpackich tradycji, prośrodowiskowego charakteru, a przede wszystkim wysokich standardów jakości.

Partnerska Sieć Sprzedaży i Marketingu Produktów Lokalnych MADE IN KARPATY została utworzona w ramach projektu Alpy Karpatom, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, realizowanego przez Fundację Karpacką - Polska. Partnerem odpowiedzialnym za Sieć jest Regionalna Izba Gospodarcza w Sanoku www.rigsanok.pl, do której mogą zgłaszać się podmioty zainteresowane przystąpieniem do sieci. Docelowo, po zakończeniu projektu pieczę nad certyfikacją będzie sprawować spółka z o.o. "Made in Karpaty".

  1. Pan Józef Pernal, Piekarnia S.C Józef i Dominik Pernal
  2. Krzysztof Bałon, Gospodarstwo Pszczelarskie Na Podkarpaciu "Eko Bałon"
  3. Zofia Szepieniec, Zajazd "Jaś Wędrowniczek"
  4. Ryszarda Filar, Uzdrowisko Rymanów S.A.
  5. Piotr Zajdel, Browar Rzemieślniczy Z&Z sp. z o.o.
  6. Robert Anczakowski, Zajazd "Zacisze"
  7. Teresa Derwich, JK sp. z o.o, Zakład Mięsny "Jasiołka" z Dukli
    Certyfikowane produkty:
    • - kiełbasa swojska krajana,
    • - kabanos dukielski,
    • - wędzonka dukielska-szynka,
    • - kiełbasa sucha dukielska.
  8. Marek Kiełtyka, PPH " Kiełtyka" Grażyna Kiełtyka
  9. Konrad Kurcoń, Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN", Młyn Kopytowa
  10. Pan Mateusz Ziemiański, TrzePack Joanna Wojtoń - Ziemiańska
  11. Marta Zubel, Galeria Pracownia "Stare Kino" Marta Zubel
  12. Teresa Bodziak-Husar, Galeria "U Tesi"
  13. Michał Krzanowski, DWERNIK S.C.
  14. Paweł Pleśniarski, Kowalstwo Artystyczne "Tradycja"
  15. Filip Pasek, Kuźnia Skarbów
  16. Wiesław Bajger, PPH Bajger Wiesław
  17. Janusz Mogilany
  18. Jana Mogilany
  19. Janusz Tomaszewski, KROMAK - Kompleks Hotelowo-Restauracyjny DWÓR OSTOIA
  20. Anna Ostoia-Szmyd, FPHU Ania Hotel Restauracja "Śnieżka"

Ĺšródło: madeinkarpaty.org
Foto: www.sanok.pl







2014-05-05

 

Gmina Dukla
ul. Trakt Węgierski 11, 38-450 Dukla
e-mail: gmina@dukla.pl

Urząd Miejski w Dukli
ul. Trakt Węgierski 11, 38-450 Dukla
tel.: 13 432-91-00, fax: 13 433-10-11

Transgraniczna Informacja Turystyczna
ul. Trakt Węgierski 11, 38-450 Dukla
tel.: 13 433-56-16

Biuletyn Informacji Publicznej Urzad Miejsci w Dukli

Deklaracja dostępności

© 2016 Urząd Miejski w Dukli. Wszystkie prawa zastrzeżone.